بیمه مسافرتی
بیمه مسافرتی چیست؟
بیمه مسافرتی به منظور محافظت از مسافران در برابر خطرات احتمالی سفر به کار میرود. این بیمه تعداد زیادی از حوادث ناگواری که در یک سفر ممکن است اتفاق بیفتد را تحت پوشش قرار میدهد.
در بیان اهمیت خرید بیمه مسافرتی میتوان موارد زیر را عنوان کرد:
در بسیاری از سفارت خانهها خرید این بیمه برای صدور ویزا الزامی است.
بیمه مسافرتی بهترین راه برای جبران یا کاهش خسارتهای رخ داده و بهترین تضمین برای داشتن سفری امن به شمار میرود.
هزینههای پزشکی در بعضی از کشورها بسیار سنگین است و استفاده از آنها بدون پشتیبانی شرکتهای بیمهای بسیار گران تمام میشود.
پوششهای بیمه مسافرتی
منظور از پوشش، خساراتی است که در صورت وقوع حوادث و خطرات، توسط شرکت بیمه حمایت خواهند شد. برخی از این پوششها عبارتند از:
هزینههای پزشکی: تمام هزینههای به وجود آمده در اثر بیماریها یا حوادث و صدمات مختلف که نیازمند مراقبت پزشکی و بستری شدن در بیمارستان و مراکز درمانی باشد، توسط شرکت بیمه پرداخت خواهد شد. در این پوشش کلیه هزینههای بستری، معاینه، درمان، جراحی و... تا سقف تعهد بیمهنامه جبران میشود.
هزینههای دندانپزشکی: در خصوص هزینههای دندانپزشکی، تنها هزینه معالجه ضروری پرداخت میشود. هزینههایی مثل درمان عفونت شدید، دندان درد، کشیدن دندان و...
هزینه دارو: در صورت مفقود شدن داروهای همراه مسافر (به شرط ضروری بودن مصرف آنها) شرکت بیمه موظف است هزینه ارسال مجدد داروهای مورد نیاز بیمهگذار را پرداخت کند.
بیماریهای شدید: در صورت وقوع حوادث نسبتا سنگین یا ابتلا به بیماریهای شدید، شرکت بیمه بر اساس شرایط شخص آسیب دیده و با مشورت پزشک مشخص مینماید که اقدامات لازم جهت درمان شخص را در همان کشور انجام دهد یا زمینه را برای انتقال او به کشورش فراهم کند. شرکت بیمه موظف است مناسبترین تصمیم را با مشورت پزشک متخصص اخذ نماید.
هزینههای بازگشت: در صورت ابتلا به بیماری یا وقوع حادثهای که بیش از 10 روز نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشد، شرکت بیمه هزینه بازگشت یکی از همراهان بیمار را پرداخت میکند.
هزینه همراه: همچنین در موارد دیگری که نیاز به بستری شدن بیش از 10 روز وجود داشته باشد، هزینه رفت و آمد و اقامت یکی از بستگان درجه 1 بیمار، توسط شرکت بیمه پرداخت میشود تا به عنوان همراه در کنار وی باشد.
هزینه مسائل حقوقی: در مواردی که بیمه مسافرتی شامل پوشش حقوقی باشد، شرکت بیمه حمایتهای حقوقی فراوانی از شخص به عمل خواهد آورد. مشکلات حقوقی ممکن است در صورت رعایت نکردن قوانین شهروندی در کشورهای خارجی و یا آشنا نبودن با قوانین و مقررات مربوط به آنجا رخ دهد و شخص مسافر را با مشکلات و درگیریهای فراوان و همچنین هزینههای زیادی مواجه نماید. در این موارد شرکت بیمه حمایتهایی از قبیل مشاوره و پیگیری پرونده و همچنین پرداخت هزینههای مربوط به حق الوکاله و هزینههای مربوط به دادگاه و فرآیند دفاع را تعهد مینماید. این هزینهها در شرکتهای مختلف سقفهای گوناگونی دارند و هر شرکت بنا بر شرایط مربوط به خود اقدام به پرداخت آنها خواهد نمود.
هزینههای مربوط به بار، مدارک مسافر و تاخیر پرواز: در این پوششها، شرکت بیمه هزینه خسارت سرقت یا مفقودی بار و مدارک شخص و همچنین تاخیر در حرکت وسیله نقلیه مربوط به سفر را پرداخت مینماید.
مدت اعتبار بیمه مسافرتی
مدت بیمهنامه از زمان خروج از کشور و هنگام خوردن مهر خروج بر روی گذرنامه آغاز میشود. از زمان صدور بیمه مسافرتی، بیمهگذار مدت مشخصی برای خروج از کشور فرصت دارد. این مدت برای بعضی شرکتهای بیمه شش ماه و برای بعضی دیگر تا یک سال است.
همچنین بهتر است این نکته را بدانید که همه بیمههای مسافرتی، سفرهایی که کمتر از 92 روز متوالی باشند را پوشش میدهند. یعنی حتی اگر شما بیمه مسافرتی یک ساله خریداری کنید، باید هر 92 روز به کشور بازگردید، چون از روز 93 ام به بعد دیگر تحت پوشش این بیمه نخواهید بود.
بهترین بیمه مسافرتی
بهترین بیمه مسافرتی ممکن است برای هر فرد با توجه به شرایط سفر و وضعیت وی متفاوت باشد، اما میتوان برای انتخاب آن معیارهایی مثل کامل بودن پوششهای بیمهای، شرایط شرکت کمکرسان، نحوه پرداخت خسارت و ... را در نظر گرفت.
همچنین برای انتخاب بهترین بیمه مسافرتی، اطلاع از نرخ و شرایط ارائه شده در تمام شرکتهای بیمه ضروری است.
بیمه مسافرتی
یکی از معیارهای مهم در انتخاب و خرید بیمه مسافرتی برای بسیاری از افراد، قیمت و ارزان بودن بیمهنامه است.
در بیمه مسافرتی، شرکتهای مختلف بر اساس مدت زمان سفر و همچنین مناطق جغرافیایی گوناگون، نرخهای متفاوتی را ارائه میدهند که شما میتوانید پس از مقایسه قیمت بیمه مسافرتی در سایت ازکی، ارزانترین آن را انتخاب کنید.
البته توجه داشته باشید که ممکن است یک بیمه مسافرتی ارزان، از پوششهای کامل و یا نحوه پرداخت خسارت مناسبی برخوردار نباشد. به همین دلیل پیشنهاد مشاوران ازکی این است که در انتخاب بیمه مسافرتی علاوه بر قیمت، معیارهای مهم دیگر را نیز مدنظر قرار دهید.
محاسبه قیمت بیمه مسافرتی
بیمه مسافرتی بر اساس سه عامل اصلی محاسبه میشود:
سن مسافر
مدت سف
مقصد سف
همچنین برای بعضی از مقصدها امکان انتخاب پوشش مالی نیز وجود دارد و این مورد نیز بر روی قیمت بیمه تاثیر خواهد گذاشت.
سن مسافر
سن مسافر به نوعی مشخص کننده میزان احتمال وقوع مشکلات جسمی، میزان سلامتی و همچنین احتمال قرار گرفتن در معرض خطرات مختلف میباشد. به این معنی که هرچقدر سن مسافر بیشتر باشد، مبلغ بیشتری به عنوان حق بیمه پرداخت خواهد کرد.
گروههای سنی تعیین شده توسط بیشتر شرکتهای بیمه به شکل زیر است:
0 تا 12 سال
13 تا 65 سال
66 تا 70 سال
71 تا 75 سال
76 تا 80 سال
81 تا 85 سال
86 سال و بیشتر
مدت سفر
هرچه مدت زمان سفر بیشتر شود، هزینه بیمهنامه مسافرتی بیشتر خواهد شد. مدت بیمه مسافرتی به مدت زمانی که قصد سفر دارید بستگی دارد و بر اساس بازههای زمانی ارائه شده انتخاب میشود:
1 تا 7 روز
8 تا 15 روز
16 تا 23 روز
24 تا 31 روز
32 تا 45 روز
46 تا 62 روز
63 تا 92 روز
شش ماهه
یک ساله
مقصد سفر
کشورهای جهان توسط شرکتهای بیمه و بر اساس عوامل مختلفی به گروههای چندگانه تقسیم میشوند. اگر در مدت مسافرت تنها قصد سفر به یک کشور را داشته باشید، به آسانی گروهی که کشور مقصد شما در آن قرار دارد را انتخاب میکنید. و اگر قصد مسافرت به چندین کشور را داشته باشید، باید توجه کنید که تمام مقصدهای شما در گروه بیمه خریداری شده قرار داشته باشد.
به صورت کلی هرچقدر محدوده جغرافیایی قید شده در بیمهنامه وسیعتر باشد و کشورهای بیشتری را شامل شود، مبلغ بیمهنامه بیشتر خواهد شد. مثلا محدوده تمام کشورهای جهان گرانتر و محدوده سفرهای زیارتی ارزانتر از سایر مناطق محاسبه میشوند.
سقف تعهدات بیمه مسافرتی
سقف تعهدات بیمه مسافرتی، میزان حداکثر هزینه شرکت برای جبران هزینه درمان یا خسارت مسافر است. این سقف در بعضی از موارد قابل انتخاب است و خریدار بیمه میتواند بین دو یا چند سقف تعهد حق انتخاب داشته باشد.
- ۹۸/۱۰/۱۷